Wie is Lizl

Lieselotte Van Hoecke

Kandidaat voor de kamer sp.a

Gemeenteraadslid SamenPlus Assenede

AANGENAAM!

"Toekijken aan de zijlijn is niets voor mij. Ik sta op de barricades voor de samenleving, voor mijn gemeente en voor iedereen die het nodig heeft."

POLITIEKEnkele jaren geleden werd het politiek beest in mij wakker en sindsdien laat het mij niet meer los. Mijn reis begon als actief lid bij Jongsocialisten, waar ik voorzitter werd van afdeling Gent. In 2014 werd ik als jonge militant verkozen als lid van het partijbureau van sp.a. Elke maandag behartig ik daar, in Brussel, oa de belangen van mijn gemeente en mijn generatie. In oktober 2018 deed ik voor het eerst mee aan de verkiezingen, en met succes! Ik werd onmiddellijk verkozen als gemeenteraadslid en word in 2022 schepen van sociale zaken.

WERK EN STUDIESIn 2007 studeerde ik af als sociaal assistent. Ik ging onmiddellijk aan de slag bij OCMW Gent, waar ik nu hoofdmaatschappelijk werker ben bij de dienst Activering. We bieden daar begeleiding aan kwetsbare werkzoekenden en behalen daarmee mooie resultaten. Ik behaalde ondertussen - als werkstudent - een Master in het Sociaal Werk en zit nu in het laatste jaar van mijn Masteropleiding Bestuurskunde en Publiek Management. Een combinatie  die ik uitdagend en verrijkend vind, want ik wil beleid maken met een grondige kennis van de juridische en financiële context.

ENGAGEMENTENHet combineren van werken, studeren en politiek is best een uitdaging. Maar toch vind ik het belangrijk om mij in mijn vrije tijd ook nog in te zetten voor de samenleving als vrijwilliger. Naast vrijwilligerswerk in het buitenland, ben ik vooral geëngageerd binnen onze eigen gemeente: Oxfam Wereldwinkel Oosteeklo, Bewonersplatform Oosteeklo, het GROS, de Fairtradewerkgroep,... Hoe actiever, hoe liever!

Thuis

Ik groeide op in Rieme op het melkveebedrijf van mijn ouders. Samen met mijn broers stak ik al vanaf heel jonge leeftijd de handen uit de mouwen. Na een korte tussenstop in Gent, bracht de liefde mij 3 jaar geleden naar Oosteeklo. Sindsdien vorm ik met Thierry en zijn 2 kinderen Gilles en Céleste een nieuw samengesteld gezin. Hond Alfie maakt ons kleurrijk plaatje compleet!

Copyright @ All Rights Reserved